Проучването е процес, който може да ви спести много разходи!

 

Споделям често срещана грешка при търговия в Амазон.

 

Напоследък имахме няколко случая с фирми, на които съдействаме за реализиране на продажби в Амазон, които вече са отворили успешно акаунт и идва време да продават. Оказва се, че не са направили проучване в началото, нито са се консултирали с експерт относно идеята си за продукт.

Инвестирали са време и пари, преди да имат идея какво ще продават в Амазон, не знаят как да калкулират правилно разходите и нямат представа дали идеята им има смисъл изобщо.

За да имате успех, първо разберете какво се търси в Амазон, после се научете да калкулирате разходите. Ако имате идея или продукт, проучете дали и колко се продава месечно и на каква цена и чак след това действайте с акаунти и стока. Бъдете различни и креативни.

Ето и един конкретен пример с фирма, искаща проучване за продукт, който са решили да произвеждат и да продават в Амазон. След направено проучване от наша страна в пазарите в Европа и САЩ се оказа, че не всичко е така както те си мислят. Фирмата смята да предлага продукт, който е на таблетки, а всъщност, клиентите търсят и купуват този продукт в течна форма. Ключовата им дума за таблетките се търси 3000 пъти на месец, а ключовата им дума на същия продукт, но течен се търси над 9000 пъти. Проучвайте преди да започнете, защото от това зависи дали вашите продукти ще бъдат успешни и ще реализират продажби.

Друго проучване, което е много важно, е това на конкурентите и техните успешни продукти. Ние можем да ви кажем кои са вашите конкуренти и какви обороти генерират техните продукти всеки месец. Намирате конкурент, който продава сходни на вашите продукти и ние го проучваме. След това правим статистика на успешните му обяви.  Ако самият търговец продава 100 вида продукти, вие ще видите само тези, които се продават добре. Така ще се насочите с кой продукт да започнете и вие

Вече няколко години успешно управляваме и развиваме акаунти на Български производители и търговци в Амазон. При нужда от консултация или желание за съвместна работа моля да ни потърсите на Email – info@amzprosale.com или +359 887 580 233

Ако искате да разгледате уеб сайта ни

Ако искате да разгледате и други статии

Ако желаете да запазите консултация
Ако желаете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас по телефона