След многобройните разговори с хора, искащи да стартират в Амазон ще напишем, няколко причини за неуспеха в платформата.

 

  • Грешна калкулация на цените– много хора, започващи в Амазон, не са калкулирали разходите си и таксите, които трябва да платят: Трябва да се има предвид внасяне на ДДС, такса на Амазон ФБА, транспорт на 1 бр. артикул до склад на Амазон, производствена цена, бюджет за реклама, опаковка на продукта, връщания/брак и др.

 

  • Хубави снимки-лошо качество на продуктаили лоши снимки-добър продукт – и двата варианта не са приемливи. Правилно построеният листинг в Амазон е много важен за успеха на един продукт. Снимките са част от листинга и то една от най-важните. Колкото и хубави да са снимките ви, ако продукта не е качествен, провалът е сигурен. За да имате успех, продуктът ви трябва да е представен по уникален и различен начин с хубави снимки, без да правите компромис с качеството. Има изключително много китайски продавачи, които продават некачествена стока на ниски цени. И обратното, ако имате некачествени снимки, а добър продукт вие отново сте обречени на провал.

 

  • Бъдете различни– доста желаещи да продават в Амазон забелязват някой продукт и виждат, че се продава добре. Решават да започнат да продават същия продукт, като мислят,  че ще е лесно и продажби ще има. Реалността е друга. В повечето случай продавачите са от Китай и цените, на продуктите им са доста по-ниски от техните. Няма как да победите китайски продавач в Амазон с негов продукт! Вариантът е да имате бранд регистрация и да представите даден продукт като част от ваш бранд.

 

  • Недостатъчна наличност на продукти– често срещана грешка е невъзможността за своевременно презареждане на стоката. В Амазон, колкото повече продавате, толкова по-напред е вашият продукт. Ако изчерпате наличностите в склада на Амазон и дълго време не може да презаредите, вашият листинг тръгва пак назад. В последствие трябва отново да го бутате напред с различни методи. Затова трябва да предвидите стоковите наличности и да презаредите своевременно.

 

  • Зареждане на много бройки от нов продукт– отново често срещана грешка – зареждането на големи количества от нов продукт, което при нов листинг е много рисковано. Когато листвате нов продукт и не сте го тествали, няма как да знаете колко продажби да очаквате. Винаги тествайте продукта си преди да поръчате голяма бройка – достатъчно е да изпратите в склад на Амазон 50бр. от продукт.

 

  • Нисък марж/печалба– тук отново става дума за ценообразуването. Лично ние мислим, че продукти с печалба 1-2 евро са изключително трудни и бавни за реализиране, а и трябва да продадете хиляди бройки месечно, за да реализирате една добра печалба. Да не говорим, че рекламата в Амазон е на клик и цената ѝ достига до 1.50 евро за клик. Не е невъзможно да се реализира такъв продукт, просто е много трудно и бавно.

 

Вече няколко години успешно управляваме и развиваме акаунти на Български производители и търговци в Амазон. При нужда от консултация или желание за съвместна работа моля да ни потърсите на Email – info@amzprosale.com или +359 887 580 233

Ако искате да разгледате уебсайта ни

Ако искате да разгледате и други статии

Ако желаете да запазите консултация
Ако желаете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас по телефона