Липса на бутон за покупка – Buy box

 

Ето как да решим проблема с липсата на бутона за покупка – Buy Box

 

Един често срещан проблем при стартирането на нов акаунт в Амазон е липсата на така наречения buy box-бутон за покупка на продукта. След като минете процеса на верификация идва време за качване на първият продукт. След като вече сте качили продукт, понякога бутона за покупка – buy box е скрит и не е възможно да пуснете реклама.

Това, което трябва да се направи в случая е да се направи фиктивна покупка от близък или приятел на местно ниво. Важен е начина, по който ще се направи тази поръчка. След като се качи обявата, ако е направена както трябва да се покаже на някоя от ключовите думи, към които спада продукта Ви. Пример – вашият продукт е покривка за маса и сте го качили в Германия. След като вече сте направили обявата в Amazon.de след няколко дни по ключова дума “покривка за маса“ ще се покажете на някоя от задните страници.

След като намерите вашата обява някъде по страниците, трябва да я снимате и да я изпратите на този, които ще направи фиктивна поръчка на вашия продукт, след което да му посочите и страницата, на която се намира вашият продукт. Изпращането на снимка на продукта ще улесните процеса!

ВАЖНО – НЕ ИЗПРАЩАЙТЕ ДИРЕКТЕН ЛИНК КЪМ ПРОДУКТА

Начин за покупка:

– Купувача да е на местно ниво ( ако продавате в Германия трябва да е там в близка страна, за да е ниска таксата за транспорт на продукта )

– Да напише ключовата дума на вашия продукт в търсачката

– Да мине през всички страници една по една и да отвори няколко други обяви

– Като стигне до вашия продукт да го закупи

Ако продукта Ви е в склад на Амазон, Амазон ще изпрати продукта към клиента и след това Вие ще му възстановите сумата за покупката.

Ако Вие изпращате продуктите ще трябва да изпратите продукта или нещо друго, което прецените на адреса на купувача, като задължително трябва да имате тракинг проследяване – куриер DPD е най-удачен. След като прикачите тракинга, поръчката се маркира като изпратена и ден или два след като се достави би трябвало бутона за покупка да се е показал. Понякога бутона се показва след 2-рата такава поръчка.

Вече няколко години успешно управляваме и развиваме акаунти на Български производители и търговци в Амазон. При нужда от консултация или желание за съвместна работа моля да ни потърсите на Email – info@amzprosale.com или +359 887 580 233

Ако искате да разгледате уебсайта ни

Ако искате да разгледате и други статии

Ако желаете да запазите консултация
Ако желаете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас по телефона