Развитие на бизнеса в Европа в канали като Ebay, Amazon, Kaufland, собствен сайт и др

 

Ето как може да структурирате онлайн бизнеса си в Европа

 

Много бизнеси рано или късно се замислят за разширяваме на бизнеса си в Европа и по-специално в Германия. Това не е учудващо, понеже Amazon.de е най-посещаваният електронен магазин в Германия, с месечен трафик от 434,5 милиона посещения. Ключът към успеха на Amazon са неговите иновативни технологии и фокусиране върху клиента – не само в Германия.

Компанията популяризира безплатната доставка и връщане, намалявайки притесненията на потребителите относно пазаруването онлайн. Освен това, магазинът предлага доставка на следващия ден на разумна цена, което го прави един от първите онлайн магазини, използвали подобна опция. В резултат на предлагането на доставка на разумни цени, Amazon може да привлече клиенти, които иначе биха купили от физически търговец на дребно.

Накратко, ако имате подходящ продукт можете да го изпратите в склад на Амазон и да започнете да търгувате. Това не е толкова просто, и ако искате да добиете представа за целия процес може да прочетете останалите статии Статии

Защо да ограничавате продажбите си само в Amazon, когато лесно може да продавате и чрез собствен сайт или в Ebay? Как е възможно това? Всъщност е много лесно. Ние сме изграждали цялостна система за търговия на много български търговци и производители. Накратко – трябва да имате продукт и да го изпратите във фулфилмънт център в Германия. След това да създадете обяви в различни канали (Amazon, Ebay, Kaufland или собствен сайт) и да ги свържете със складовия софтуер. Когато стоката се приеме във фулфилмънт центъра, количеството, което е прието на склад става видимо във всички канали за продажба. Щом имате продажба, поръчката влиза в складовия софтуер, изпълнява се и се връща като приключена, независимо от кой канал е дошла, след което се прикачат тракинг и фактура. Накрая, складовият софтуер актуализира количествата, за да отговарят наличните бройки в склада на тези в обявите в различните платформи.

 

Няколко съвета, които да имате предвид:

  • Ако продуктът ви е голям по размер, транспортните такси може да са доста високи;
  • Ако ще продавате в Европа е задължително да имате местно ДДС на БГ фирмата;
  • Ако продуктът ви е чуплив, може да имате много недоволни клиенти поради транспортни дефекти (счупване);
  • Ако продуктът ви е с температурно регулиране, транспортирането е доста по-сложно;
  • Имайте предвид, че е препоръчително да изпращате продуктите си с тракинг код;
  • Ако клиент иска да върне продукта, приемете и върнете парите – така ще си спестите много негативи;
  • Залагайте печалба поне 4-5 евро на продажба. Рекламата е скъпа и разходът ще е голям;

Пресметнете добре всички разходи – различните платформи имат различни такси – имайте предвид местното ДДС, транспортните разходи и брак от върнати продукти.

Вече няколко години успешно управляваме и развиваме акаунти на Български производители и търговци в Амазон. При нужда от консултация или желание за съвместна работа моля да ни потърсите на Email – info@amzprosale.com или +359 887 580 233

Ако искате да разгледате уеб сайта ни

Ако искате да разгледате и други статии

Ако желаете да запазите консултация
Ако желаете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас по телефона